Werkzaamheden Spoorgebied Assen
Het sporenplan bij station Assen wordt aangepast. Er wordt ruimte gemaakt voor de extra pendeltrein die bij Assen moet kunnen keren. Tevens worden er een aantal wissels verwijderd, waardoor er minder kan is op storingen/vertragingen. De resterende wissels en het aanwezige spoor worden compleet vernieuwd.

Drainage spoorgebied Assen
Wij zijn zeer trots op het feit dat er is gekozen voor de drainage systemen van Fränkische Rohrwerke; namelijk het SN8 StormPipe en SN16 RailPipe programma. Door een goede afwatering/drainage van de ondergrond rondom het spoor wordt het ontstaan van verzakkingen en daarmee gepaarde hoge onderhoudskosten en vertragingen vermeden.

StormPipe
De StormPipe buis die bij het spoorgebied Assen wordt toepgepast is een dubbelwandige PE buis, belastingklasse SN8, welke rondom is gesleufd (type TP). Door de sleuven onderin het golfdal van de ribbels te plaatsen wordt dichtslibben van de sleuven vermeden. Door de gladde binnenzijde van de buis is een goede afwatering gegarandeerd.

RailPipe
RailPipe wijkt af van het StormPipe programma doordat RailPipe bestaat uit een dubbelwandige PP buis, belastingklasse SN16, welke rondom is gesleufd (type TP). De binnenzijde van de RailPipe is voorzien van een contrasterende rode kleur. Uiteraard is ook de RailPipe voorzien van een gladde binnenzijde, waardoor een goede afwatering gegarandeerd is.

ProRail – Station Assen
Klik hier voor het artikel van ProRail, indien u meer wenst omtrent de werkzaamheden bij het Stationsgebied Assen.