Lelystad Airport Fränkische Rohrwerke
Lelystad Airport - Fränkische Rohrwerke

Beuker Kunststoffen – Fränkische Rohrwerke – Dura Vermeer

Samen met één van onze partners, Beuker Kunststoffen, heeft Fränkische de complete ondergrondse afwatering op de nieuwe luchthaven “Lelystad Airport” mogen leveren. De aannemer in kwestie, Dura Vermeer, koos voor de oplossingen van Fränkische om de robuustheid (Robukan SN16 buizen) en bewezen afwateringscapaciteit (Strabusil buizen)

Statische berekeningen

Eén van de grote uitdagingen op dit project was de minimale overdekking op de buizen i.c.m. zware verkeersbelasting.

Met de aangeleverde gegevens van Dura Vermeer, zijn er door de sales engineers van  Fränkische Rohrwerke  een groot aantal statische berekeningen gemaakt om de maximale belastbaarheid te kunnen bepalen. Zowel de Robukan & Strabusil buizen en hulpstukken van Fränkische Rohrwerke bleken ruim te voldoen aan de eisen en zijn dus toegepast, o.a. onder & langs de start- en landingsbaan.

Robukan Fränkische

Robukan SN16

De Robukan SN16 buizen & SN16 hulpstukken van Fränkische bleken ruim te voldoen aan de eisen en zijn dus toegepast, o.a. onder de start- en landingsbaan.

De Robukan SN16 buizen combineren het lage gewicht van een dubbelwandige kunststof PP buis met de enorm hoge ringstijfheid klasse SN16. Ook de Robukan hulpstukken hebben de klasse SN16.

Strabusil Fränkische

Strabusil

Deze volledig gesleufde dubbelwandige buis is zeer geschikt voor de toepassing op luchthavens. Grote chemische resitentie, lichtgewicht en toch enorm robuust, sleuven in het golfdal; dit zijn maar enkele kenmerken van dit mooie product. De geleverde diameters zijn DN200 / DN300 & DN400.

Strabusil – Robukan

Doordat beide buizen dezelfde buitendiameter hebben zijn de buizen, op verschillende locaties, aan elkaar gekoppeld door de standaard bijgeleverd steekmof

Strabusil Fränkische

Fränksiche buizen – aansluiting betonnen put

Bij de fabricant van de betonnen putten zijn de Fränkische GVK instortmoffen meegestort in de betonnen wand. Hierdoor was het aansluiten van de Strabusil & Robukan buizen op deze betonnen putten zeer eenvoudig & robuust.

De buishoeveelheden zijn getotaliseerd (diverse diameters geleverd)
Tevens grote diversiteit hulpstukken van beide programma’s geleverd.

Strabusil Fränkische

Geleverde hoeveelheden op Lelystad Airport

14.502 meter

Strabusil buizen

1.266 meter

Robukan buizen